Duygusal Kas Eğitim Programı Hakkında

🏡 DUYGUSAL KAS
“Duygusal Kas Eğitim Metoduyla Güçlü Aileler, Güçlü Çocuklar”

Anna Freud’un talebesi olan Psikolog Kerry Kelly Novick ve Jack Novick’in hazırladığı Duygusal Kas Eğitim Programı, Türkiye’de.

Farklı uzmanların övgüyle bahsettiği “Duygusal Kas” isimli eğitim metoduna ait kitabı, ilk yayınımız olarak çıkarmaktan ve ülkemize kazandırmaktan mutluluk duymaktayız. Program, Yeni Aile Yayınları’nın koordinasyonunda, Klinik Psikolog Gökçe Gül’ün Genel Yayın Danışmanlığında Türkiye’de uygulanacaktır.

Duygusal Kas Eğitim Metodu hakkında, Amerikan Psikanaliz Dergisi’nde yer alan değerlendirme özetini en alt bölümde okuyabilirsiniz.

Duygusal Kas Eğitim Metodu’nu “Kitap, çocuk yayınları, kitap söyleşi programı ve eğitimler” şeklinde okurlarımızla buluşturacağız.

🏡 DUYGUSAL KAS NEDİR?
“Duygusal Kas; güçlü, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmek isteyen ebeveyn, eğitimci ve uzmanlar için kolay, etkili ve eğlenceli özel bir metottur.”

Duygusal Kas terimi, bir metafordur, karakter oluşturur. Duygusal Kas Eğitim Metodu’yla güçlü aileler ve güçlü çocuklar ortaya çıkar.

Metot sadece teori olarak kalmamış, uygulama için aileler, eğitimciler ve uzmanlara yönelik, çocuk yayınları ve uygulama rehberi de hazırlanmıştır.

“Patiler Güvende Etkinlik Seti” ilk uygulama setidir. Yeni Aile Çocuk Yayınları’ndan çıkan etkinlik seti detaylarını /yeniailecocuk instagram sayfamızda ve Yeni Aile Çocuk menüsünde inceleyebilirsiniz.

🏡 UZMANLAR NE DEDİLER?
Duygusal Kas eğitim modeli, Amerikan Psikanaliz dergisinde yer almıştır ve olumlu yorumlarla değerlendirilmiştir.

“Yazarların yaşayan, nefes alan çocuklar konusundaki uzmanlığı her sayfada kendini gösteriyor.”
Diane Manning, Ph.D, Tulane Üniversitesi Eğitim Bölümü Eski Başkanı

“Novicks’in kitabı, nesiller boyu ebeveynler, kreş çalışanları, okul öncesi öğretmenleri ve küçük çocuklara bakan diğer kişiler için değerli bir kaynak olacaktır.”
Paul Brinich, Ph.D, Klinik Profesör, Depts. Psikoloji ve Psikiyatri Bölümü, Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill

🏡 KİMLER HAZIRLADI?
Yayınevi: Yeni Aile Yayınları
Genel Yayın Danışmanı: Gökçe Gül, Klinik Psikolog

Yazar: Kerry Kelly ve Jack Novick, Psikolog

Çeviri Editörleri:
Mine Elagöz Yüksel “Dr. Öğretim Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi”
Saadet Aybeniz Yıldırım “Klinik Psikolog”

Çevirmenler:
Özlem Torunoğlu “Psikolog”
Faruk Gütmen “Çocuk ve Ergen Terapisti”
Pelin Alpay “Uzman Psikolog”
Anjelika Şimşek “Klinik Psikolog”
Seren Saltoğlu “Klinik Psikolog”

Redaksiyon:
Büşra Bozlar “Psikolojik Danışman, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi”

🏡 KİMLER OKUMALI?
Bu kitap ebeveynlere, eğitimcilere ve çocuklarla çalışan uzmanlara, DUYGUSAL KAS inşa etmek için rehber ve kılavuz görevi görür.

🏡 ÖZEL BULUŞMA
Duygusal Kas Kitabı, Türkiye’de ilk defa, yazarlar Kerry Kelly ve Jack Novick imzasıyla okurlarla buluşacaktır. Okurlar aynı zamanda, 16 Ekim Pazar Günü yazarlarla Türkiye’de yapılacak kitap söyleşi programına da katılabilecektir.

🏡 AMERİKAN PSİKANALİZ DERGİSİ, RAPOR ÖZETİ

Genel Yayın Danışmanımız Gökçe Gül, Amerikan Psikanaliz Dergisindeki raporu okurlar için özetledi:

Kitap klinik olarak derin, ama aynı zamanda klinisyen olmayanlar içinde erişebilirdir.

Ebeveyn, öğretmen ve uzmanlar için geniş yelpazelidir.

İçeriği zengin ve bir model sunması büyük artı. Öğretmenlerin ve bakım verenlerin öz-düzenleme becerilerini geliştirmesi için zengin bir modeldir.

Herkesin kolayca içselleştirebileceği örneklerin verilmesi ve bu örneklerde kullandığımız kelimelerin nüanslarında ki değişikliğin bile çocuğu farklı etkilediğinin altını çizilmiştir.

🏡 UZMANLAR NE DEDİLER?

Yazarların yaşayan, nefes alan çocuklar konusundaki uzmanlığı her sayfada kendini gösteriyor.”
Diane Manning, Ph.D, Tulane Üniversitesi Eğitim Bölümü Eski Başkanı

“Novicks’in kitabı, nesiller boyu ebeveynler, kreş çalışanları, okul öncesi öğretmenleri ve küçük çocuklara bakan diğer kişiler için değerli bir kaynak olacaktır.”
Paul Brinich, Ph.D, Klinik Profesör, Depts. Psikoloji ve Psikiyatri Bölümü, Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill

Kısaca psikolojik kazanımlardan bahsediyor, bu kazanımların benlik saygısı, ego gücü ve dayanıklılığı geliştirmek için önemli olduğundan, bu noktada Duygusal Kas metaforu devreye giriyor. Duygusal Kas, bu psikolojik kazanımların (başarıların) ve bu kapasitelerin günlük hayatta zorlukların üstesinde gelme yeteneği ile bağlayan kavramsal bir köprüdür.

Çocuğun ilk 6 yılı, her bölümde önce bahsedilen dönem hakkında bilmesi gerekenlerle başlıyor, ardından çocukların o dönemde baş etmeleri gereken gelişimsel görevler ele alınıyor. Bu organizasyon ile, öncelikle ebeveynin duygusal güç kapasitesinin, çocuğa gereken öz düzenleme kapasitesinin temelini oluşturduğuna dikkat çekilmiştir.

Ebeveynin iç sistemine dikkat çekerek ilerlenmesi kitapta yine dergi yazarının altını çizdiği noktalar. Ebeveynin kendi regülasyonu, kitapta ‘nasıl yapmalı?’ sorusuna daha net cevap verilmesi, iletişimi güçlendirmeleri sonuç olarak iletişim, özgüven ve yeterlilik doğuruyor.

Gökçe Gül, Klinik Psikolog
Yeni Aile Yayınları Genel Yayın Danışmanı

Yeni Aile Yayınları
Farklı bakış açıları, yeni başlangıçlar…